Bock Kékszőlőmag termékek

A Bock Borászat kékszőlőmagból készült termékeket is kínál vevőinek: próbálja ki a Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj mikroőrleményt vagy tablettát, illetve a kékszőlőmag olajat is!

Bock szőlőmagüzem

Bock Szőlőmag Üzem

Bock József már 2010 óta a szőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a kékszőlőmagot is hasznosítja szőlőmagolaj és szőlőmag mikroőrlemény készítésére. Miután 2015-ben a borász úgy döntött, hogy szőlőmag üzemet épít, a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatóit is bevonta a termékfejlesztésbe.
Elsődleges céljuk az volt, hogy a meglévő két termék tökéletesítése mellett létrehozzanak egy fogyasztóbarát, rágható és a szervezet számára is könnyen feldolgozható kékszőlőmag tablettát is.

Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj mikroőrlemény

Bock Kékszőlőmag és - bogyóhéj mikroőrlemény

A közel két évig tartó kutatómunka eredményeinek köszönhetően kiderült, hogy a kisajtolt szőlőmagot érdemes a szőlőbogyó héjával együtt őrölni.

Az így készült mikroőrleményben jelentős mennyiségben találhatók meg a szőlőmag és a kipréselt és kiszárított bogyóhéj bioaktív összetevői és antioxidáns hatású, fiziológiásan aktív polifenoljai. 

Vásárolja meg webshopunkban>>

Hogyan fogyasszuk a Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj mikroőrleményt?

Felnőtteknek ajánlott napi bevitel 1 teáskanál (kb. 3000-5000 mg) vízbe, teába vagy gyümölcslébe, illetve ételhez, salátához, joghurthoz, turmixhoz keverve egyaránt javasolt. Ezen mennyiség elegendő a szakirányú kutatásokból ismert napi optimális hatóanyag felszívódáshoz.

A polifenolok, mint antioxidánsok a tudományos életben elfogadott hatásai a szervezetre:

–    Csökkenthetik a szervezetben az érrendszeri betegségek valamint egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát,
–    Mérséklik a szabadgyököket, így segíthetnek a gyulladásos betegségek megelőzésében,
–    Csökkenthetik a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet, így védhetik a szívet,
–    Kedvező hatást gyakorolhatnak a visszértágulat vagy érszűkületből eredő lábfájás esetén,
–    Mérsékelhetik a cukorbetegség egyes tüneteit,
–    Jól alkalmazhatóak szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére,
–    Enyhíthetik az allergiás tüneteket.

Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletta

Bock Kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletta

A kutatási eredmények alapján kiderült az is, hogy a szőlőmag gazdag bioaktív komponensei és antioxidáns anyagai, a polifenolok könnyebben szívódnak fel a bélrendszeren keresztül a kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettából, mint egyszerű mikroőrleményként.

Vásárolja meg webshopunkban>>

Hogyan fogyasszuk a Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettát?

Felnőtteknek ajánlott napi bevitel 2 x 1 tabletta, bőséges folyadékkal, szájon át egészben vagy összerágva is lenyelhető. Ezen mennyiség tartalmazza a szakirányú kutatásokból ismert napi optimális hatóanyag felszívódáshoz elegendő szőlőmagliszt- és bogyóhéj őrleményt.

Jó tudni!

A Bock szőlőmag és -bogyóhéj mikroőrlemény és tabletta teljes antioxidáns kapacitása (TAK) azonos koncentrációra vetítve átlagosan másfélszer magasabb a C-vitaminnál!

Bock kékszőlőmag olaj

Bock Kékszőlőmag Olaj

A kékszőlőmag hidegen sajtolása során is nagy mennyiségben kerülnek felszínre a szőlőmag gazdag bioaktív komponensei és antioxidáns anyagai, a polifenolok, amelyek a bőrön és a bélrendszeren keresztül is könnyen felszívódnak.

Vásárolja meg webshopunkban>>

Hogyan használjuk belsőleg?

Napi 1-2 kávéskanál teában vagy gyümölcslében, illetve ételhez, salátához, joghurthoz keverve javasolt.

Hogyan használjuk külsőleg?

– A szőlőmagolaj önmagában vagy arcápolókba keverve, vizes bőrbe masszírozva a leghatékonyabb.
– A bőr lágyabbá válhat, kisimulhatnak a felszínes ráncok, a viszketés megszűnhet használatától.
– Hajvesztés, kopaszság vagy fejbőr pikkelyes hámlása esetén naponta javasolt a fejbőrbe dörzsölni az olajat, vagy használhatjuk esténként pakolásként.

Receptjavaslatok Bock Szőlőmag termékekkel

Szőlős gofri torta Bock Kékszőlőmag Mikroőrleménnyel

Fűszeres, répás rizssaláta Bock Szőlőmagolajjal

Görögdinnyés saláta Bock Szőlőmagolajjal

Sült cékla mártogatós Bock Szőlőmagolajjal

Epres, banános turmix Bock Kékszőlőmag Mikroőrleménnyel

Borzas csirkemell

Recept és blog bejegyzés >>

Pufi palacsinta

Recept és blog bejegyzés >>

További receptek:

Fergeteges almás béles kis reform csavarral>> 
Kávés panna cotta sós karamellel és kékszőlőmaggal>> 
Téli immunerősítő saláta fogyókúrához>> 
Perfekt sült céklasaláta>>

A Bock Óbor Étterem ajánlása

Bock kékszőlőmag mikroőrleményből készült lepény

Hozzávalók:

  • 3 kg fehér liszt
  • 1 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 púpos evőkanál Bock kékszőlőmag mikroőrlemény
  • 5 db élesztő
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál só
  • 0,5 liter olaj
  • 2 liter kézmeleg víz

Elkészítés: A kétféle lisztet és a Bock kékszőlőmag mikroőrleményt összekeverjük egy nagy tálba. Az élesztőket belemorzsoljuk a tál közepébe, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót, úgy hogy az élesztővel ne érintkezzen. Hozzáadjuk a 0,5 l kézmeleg vizet és 20 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezt követően 0,5 l olajat és 1,5 l vizet adunk hozzá és megdagasztjuk, hogy laza, galuska állagú tésztát kapjunk. Kb. 40 percig pihentetjük, míg megkel. Nyolc részre osztjuk, majd vizes kézzel szilikon lapra helyezzük. Végül 180 C°- os sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Képek a Bock szőlőmag feldogozásról és termékekről

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: