Bock Kékszőlőmag termékek

A Bock Borászat kékszőlőmagból készült termékeket is kínál vevőinek: próbálja ki a Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj mikroőrleményt vagy tablettát, illetve a kékszőlőmag olajat is!

Bock szőlőmagüzem

Bock Szőlőmag Üzem

Bock József már 2010 óta a szőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a kékszőlőmagot is hasznosítja szőlőmagolaj és szőlőmag mikroőrlemény készítésére. Miután 2015-ben a borász úgy döntött, hogy szőlőmag üzemet épít, a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatóit is bevonta a termékfejlesztésbe.
Elsődleges céljuk az volt, hogy a meglévő két termék tökéletesítése mellett létrehozzanak egy fogyasztóbarát, rágható és a szervezet számára is könnyen feldolgozható kékszőlőmag tablettát is.

Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj mikroőrlemény

Bock Kékszőlőmag és - bogyóhéj mikroőrlemény

A közel két évig tartó kutatómunka eredményeinek köszönhetően kiderült, hogy a kisajtolt szőlőmagot érdemes a szőlőbogyó héjával együtt őrölni.

Az így készült mikroőrleményben jelentős mennyiségben találhatók meg a szőlőmag és a kipréselt és kiszárított bogyóhéj bioaktív összetevői és antioxidáns hatású, fiziológiásan aktív polifenoljai. 

Hamarosan elérhető! Előjegyzést felveszünk a recepcio@bock.hu e-mail cím alatt. Ára: 2490 Ft/doboz (150 g)

Hogyan fogyasszuk a Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj mikroőrleményt?

Felnőtteknek ajánlott napi bevitel 1 teáskanál (kb. 3000-5000 mg) vízbe, teába vagy gyümölcslébe, illetve ételhez, salátához, joghurthoz, turmixhoz keverve egyaránt javasolt. Ezen mennyiség elegendő a szakirányú kutatásokból ismert napi optimális hatóanyag felszívódáshoz.

A polifenolok, mint antioxidánsok a tudományos életben elfogadott hatásai a szervezetre:

–    Csökkenthetik a szervezetben az érrendszeri betegségek valamint egyes ráktípusok kialakulásának kockázatát,
–    Mérséklik a szabadgyököket, így segíthetnek a gyulladásos betegségek megelőzésében,
–    Csökkenthetik a magas vérnyomást és a káros koleszterinszintet, így védhetik a szívet,
–    Kedvező hatást gyakorolhatnak a visszértágulat vagy érszűkületből eredő lábfájás esetén,
–    Mérsékelhetik a cukorbetegség egyes tüneteit,
–    Jól alkalmazhatóak szembetegségek megelőzésére és kiegészítő kezelésére,
–    Enyhíthetik az allergiás tüneteket.

Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletta

Bock Kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletta

A kutatási eredmények alapján kiderült az is, hogy a szőlőmag gazdag bioaktív komponensei és antioxidáns anyagai, a polifenolok könnyebben szívódnak fel a bélrendszeren keresztül a kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettából, mint egyszerű mikroőrleményként.

Hamarosan elérhető! Előjegyzést felveszünk a recepcio@bock.hu e-mail cím alatt. Ára: 2990 Ft/doboz (60 tabletta)

Hogyan fogyasszuk a Bock kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettát?

Felnőtteknek ajánlott napi bevitel 2 x 1 tabletta, bőséges folyadékkal, szájon át egészben vagy összerágva is lenyelhető. Ezen mennyiség tartalmazza a szakirányú kutatásokból ismert napi optimális hatóanyag felszívódáshoz elegendő szőlőmagliszt- és bogyóhéj őrleményt.

Jó tudni!

A Bock szőlőmag és -bogyóhéj mikroőrlemény és tabletta teljes antioxidáns kapacitása (TAK) azonos koncentrációra vetítve átlagosan másfélszer magasabb a C-vitaminnál!

Bock kékszőlőmag olaj

Bock Kékszőlőmag Olaj

A kékszőlőmag hidegen sajtolása során is nagy mennyiségben kerülnek felszínre a szőlőmag gazdag bioaktív komponensei és antioxidáns anyagai, a polifenolok, amelyek a bőrön és a bélrendszeren keresztül is könnyen felszívódnak.

Vásárolja meg itt>>

Hogyan használjuk belsőleg?

Napi 1-2 kávéskanál teában vagy gyümölcslében, illetve ételhez, salátához, joghurthoz keverve javasolt.

Hogyan használjuk külsőleg?

– A szőlőmagolaj önmagában vagy arcápolókba keverve, vizes bőrbe masszírozva a leghatékonyabb.
– A bőr lágyabbá válhat, kisimulhatnak a felszínes ráncok, a viszketés megszűnhet használatától.
– Hajvesztés, kopaszság vagy fejbőr pikkelyes hámlása esetén naponta javasolt a fejbőrbe dörzsölni az olajat, vagy használhatjuk esténként pakolásként.

Receptjavaslatok Marton Adritól Bock Szőlőmag termékekkel

 
A Bock Óbor Étterem ajánlása

Bock kékszőlőmag mikroőrleményből készült lepény

Hozzávalók:

  • 3 kg fehér liszt
  • 1 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 púpos evőkanál Bock kékszőlőmag mikroőrlemény
  • 5 db élesztő
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál só
  • 0,5 liter olaj
  • 2 liter kézmeleg víz

Elkészítés: A kétféle lisztet és a Bock kékszőlőmag mikroőrleményt összekeverjük egy nagy tálba. Az élesztőket belemorzsoljuk a tál közepébe, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót, úgy hogy az élesztővel ne érintkezzen. Hozzáadjuk a 0,5 l kézmeleg vizet és 20 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezt követően 0,5 l olajat és 1,5 l vizet adunk hozzá és megdagasztjuk, hogy laza, galuska állagú tésztát kapjunk. Kb. 40 percig pihentetjük, míg megkel. Nyolc részre osztjuk, majd vizes kézzel szilikon lapra helyezzük. Végül 180 C°- os sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Képek a Bock szőlőmag feldogozásról és termékekről

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: