Borászat

A Bock Borászat a Villányi borvidék egyik meghatározó borászata

Bock PinceBorászatunk csak minőségi borokat készít, melyek nagy része a magyarországi gasztronómiában és borszaküzletekben kerül értékesítésre.

Minden nap fix időpontokban induló, vezetett pincelátogatás keretében betekintést nyerhet a borkészítés fortélyaiba, azaz körbejárhatja a borfeldolgozó üzemet is.

Szőlőterületek

Szőlőterületeink Magyarország déli részén, a Villányi borvidéken találhatók. Jelenleg 80 hektár saját és még 70 hektár integrált területen gazdálkodunk. Területeink a Villányi borvidék legjobb dűlőiben vannak (Ördögárok, Jammertál, Fekete-hegy, Bocor, Makár, Kopár-dűlő), melyeken főként vörös szőlőfajták teremnek.

Térkép

Legjellemzőbb fajták és a belőlük készített borok:

  • Friss, illatos fehérborok: Cserszegi Fűszeres, Muscat Ottonel, Sauvignon Blanc, Hárslevelű.
  • Testes fehérborok: Olaszrizling, Rajnai Rizling, Chardonnay.
  • Rosé borok: Cuvée, PortaGéza, Kékfrankos és Fanni Gyöngyöző Rosé.
  • Birtok borok: Portugieser (mai nevén PortaGéza), Kékfrankos, Kadarka, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot és az ezek különféle házasításából készített Ermitage és Bock’N’Roll.
  • Prémium borok: dűlőszelektált Kékfrankos, Pinot Noir, Syrah, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, valamint ezen alapanyagok különféle házasításából született Royal-, Bock-, Libra- és Capella Cuvée.
  • A pincészetünk csúcsbora jelenleg a 100% Ördögárok merlot-ból készült Magnifico.

Feldolgozó üzem

A borászatunk 1996 és 2003 között modern feldolgozót épített, amely megfelel az Európai Unió által támasztott követelményrendszernek.

2008-2009-ben újabb beruházásra került sor, melynek során a bor feldolgozására és tárolására egy nagyobb feldolgozó épült (2300hl-rel bővült a kapacitásunk). A feldolgozáshoz szükséges technológiát – prés, bogyózó, válogató asztal, targoncák, szivattyúk – is tovább fejlesztettük.

Szőlőmag termékek

Szőlőmag termékekA remek borok mellet borászatunk ma már különböző szőlőmag termékeket is készít. A szőlőmag a borkészítés egyik leghasznosabb mellékterméke, amiből pincékben Bock Szőlőmag Étolajat és Bock Kékszőlőmag Mikroőrlemény készül. Ezek a termékek nem csak az ízük remek, hanem a rendkívül jó hatásúak az emberi szervezetre.

További információkat itt talál a szőlőmag feldolgozásáról és -termékekről>>

Képek a Bock Borászatról

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: