Menü

Érdemes rendszeresen átböngészni a borkínálatunkat, mert a Bock Pincénél mindig történik valami!

evjaratvaltas-regi-uj-tetelek

Alig szoktuk meg, hogy már 2019-et kell írni, és máris több újdonsággal köszöntjük a borszeretőket. Írhattuk volna azt is, hogy „breaking news”, hiszen a napokban debütált a Bock&Roll Rosé, ami a vörös Bock&Roll mintájára syrah, kékfrankos és pinot noir egyenlő arányú házasításával készült. Eközben pedig csendben forgalomba került a Rosé Cuvée új, 2018-as évjárata is, amely a korai tavaszon sokak hangulatát derítheti fel.

A vörösbor kínálatunkban szintén több újdonsággal lehet találkozni. Classicus tételeink közül a Bock Kékfrankos és a Bock Cabernet Sauvignon váltott évjáratott, előbbinél a 2017-es, míg az utóbbi esetében a 2016-os évjárat került forgalomba. Megjelent a Bock Pince legnépszerűbb tételének, az Ermitage-nak 2014-es évjárata is.

A prémium borok között is „van új a nap alatt”: a nemrég „Super 12” díjban részesült Merlot Special Reserve 2013-as évjárata kifutott és a 2015-ös követi, ami az eddigi kóstolói vélemények szerint semmiben nem marad el idősebb „testvére” mellett.

Bock Cuvée 2012 Tamás Róbert

Sokakat meglephet, hogy idén újra elérhető egy korábban már forgalomba hozott, majd visszatartott tétel. Pincénk zászlósbora, a Bock Cuvée ugyanis évjáratot váltott, azonban a régen visszavárt 2012-es évjárat került újra forgalomba. 2016 második felétől 2017 év elejéig már egyszer elérhető volt a Bock Cuvée 2012-es évjárata. Ám ekkor úgy ítéltük meg, hogy a bor túl fiatal még, viszont hatalmas potenciállal rendelkezik, amit érdemes lenne kivárni. Ezért úgy döntöttünk, hogy szüneteltetjük az évjárat forgalmazását és helyette a 2013-as Bock Cuvée-vel rukkoltunk elő, amely akkor érettségben előrébb tartott egy évvel idősebb testvérénél. Majd egy év elteltével megint csak a fiatalabb, 2014-es évjárat mutatkozott kerekebbnek. Mígnem a tavaly év végi Bordói November Teszten megkérdőjelezhetetlenné vált a piacra lépés, hiszen a 2012-es Bock Cuvée elnyerte a legjobb bordói házasítás címet!

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: