Menü

Átadták a Bock-pincészet villányi szőlőmagtabletta-gyártó üzemét

Bock Szőlőmag Üzem

Sikeresen lezárult a Bock Borászat kft. szőlőmag kutatás-fejlesztési projektje, mely a ginop-2.1.1-15 felhívásra beadott nyertes pályázatok közül az elsők között valósult meg és korábban az NGM által összegyűjtött mintaprojektek közé is bekerült.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 681,22 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, több mint 40% önerő hozzáadásával valósult meg, 2016. június 30. és 2018. június 29. között.

Bock kékszőlőmag termékek

A szőlőmagüzem helyszínén megtartott ünnepélyes projektzáró eseményen dr. Hoppál Péter (országgyűlési képviselő), és Hargitai János (képviselő, Villány és térsége) mellett Bock József köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően dr. habil Márk László (professzor, Pécsi Tudományegyetem) és dr. Pál Szilárd (megbízott kutató, Pécsi Tudományegyetem) a kutatási folyamatok részleteiről beszélt, míg dr. Szűcs Balázs (ügyvezető igazgató, REKONTIR Cégcsoport) a pályázati projektmenedzsment és a megvalósítás kihívásait taglalta.

Bock Kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletta

Dr. Szűcs Balázs projektvezető beszédében hangsúlyozta, hogy a kutatás-fejlesztési projekt eredményeként létrejött új üzemben évi 400 ezer csomag kékszőlőmagtablettát állítanak majd elő „Olyan természetes eredetű anyagokat tartalmazó terméket sikerült kifejleszteni, amely igazoltan pozitív orvosbiológiai és élettani hatással rendelkezik” – hívta fel a figyelmet.

A beruházást és termékfejlesztést is magába foglaló projekt hivatalos zárórendezvényén gyárlátogatásra is lehetősége nyílt a meghívottaknak, így betekintést nyerhettek a kékszőlőmag feldolgozásának különböző folyamataiba.

Bock Szőlőmag ÜzemAz ügyvezető mellett, a kutatásban résztvevők közül is többen hangsúlyozták a kékszőlőmagtabletta megkülönböztető terméktulajdonságait a jelenleg a piacon elérhető termékekhez képest.

A kutatás eredményeként kifejlesztésre került két speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kiegyenlített, aktív komponens felszívódású szőlőmagőrlemény alapú táplálékkiegészítő (tabletta és liszt), valamint az ipari méretű előállításukhoz szükséges gyártástechnológia.

Receptek Bock szőlőmag termékekkel, Marton Adritól

A kékszőlőmagból készült Bock mikroőrlemény és olaj sokoldalú gasztronómiai felhasználási lehetőségeit pedig Marton Adrienn privátséf és televíziós gasztroműsor-vezető ismertette, aki egy kóstolóval egybekötött főzőshow során avatta be az egészséges táplálkozás rejtelmeibe az esemény vendégeit. Marton Adrienn Bock kékszőlőmagos receptjeit, gasztrovideóit itt tekintheti meg>>

További információk a Bock Kékszőlőmag termékekről>>

A Bock szőlőmagüzem létrehozásában közreműködtek:

Pályázatirás, projektmenedzsment

Rekontír Cégcsoport

Építési vállalkozó

Bern Zrt.

Csomagolástechnika

Somapak logó

.

Hitelintézet

Erste Bank

 

 

 

Gyógyszeripari berendezések

Amsy

megosztás Ossza meg barátaival, ismerőseivel: