Átadásra került a Bock Szőlőmagüzem

Megjelent2018. június 29.

Fókuszban az innováció- új, kékszőlőmagból készült termékekkel jelentkezik a Bock Borászat!

Bock Szőlőmag Üzem

2018. június 28-án tartotta meg Villányban Európai Uniós projektjének zárórendezvényét a Bock Borászat, amelyen a projekt megvalósításában közreműködő partnerek mellett Dr. Hoppál Péter és Dr. Hargitai János országgyűlési képviselők is részt vettek.

Az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásával 681,22 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, több mint 40% önerő hozzáadásával valósult meg a Bock Borászat nemrég lezárult projektje, amelynek célja a korszerű kékszőlőmag-feldolgozó üzem felépítése mellett egy innovatív és egyedi gyártási technológia kifejlesztése volt.

Bock kékszőlőmag termékek

A pályázatnak köszönhetően a Bock ezentúl már önállóan gyártja és hozza forgalomba speciális, az eddig ismerteknél nagyságrendekkel nagyobb és kitűnő felszívódású, szőlőmagőrlemény-alapú táplálék kiegészítőit, így a Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt, -olajat és újdonságként a rágható Kékszőlőmag és -bogyóhéj tablettát is.

 

Bock Kékszőlőmag és -bogyóhéj tabletta

„Borászatunk a környezeti fenntarthatóság jegyében már 2010 óta hasznosítja a kékszőlő feldolgozásának egyik legfontosabb melléktermékét, a szőlőmagot. Mivel mikroőrlemény formájában a kékszőlőmag kiemelkedően értékes antioxidánsainak és bioaktív anyagainak felszívódása és hasznosulása korlátozott, ezért egy jobb, hatékonyabb megoldást akartunk keresni, amelyben a Pécsi Tudományegyetem és a Szent István Egyetem kutatói nyújtottak számunkra nélkülözhetetlen segítséget.” – mondta el Bock József.

A beruházást és termékfejlesztést is magába foglaló projekt hivatalos zárórendezvényén gyárlátogatásra is lehetősége nyílt a meghívottaknak, így betekintést nyerhettek a kékszőlőmag feldolgozásának különböző folyamataiba.

Receptek Bock szőlőmag termékekkel, Marton Adritól

A kékszőlőmagból készült Bock mikroőrlemény és olaj sokoldalú gasztronómiai felhasználási lehetőségeit pedig Marton Adrienn privátséf és televíziós gasztroműsor-vezető ismertette, aki egy kóstolóval egybekötött főzőshow során avatta be az egészséges táplálkozás rejtelmeibe az esemény vendégeit. Marton Adrienn Bock kékszőlőmagos receptjeit, gasztrovideóit itt tekintheti meg>>

További információk a Bock Kékszőlőmag termékekről>>

A Bock szőlőmagüzem létrehozásában közreműködtek:

Pályázatirás, projektmenedzsment

Rekontír Cégcsoport

Építési vállalkozó

Bern Zrt.

Csomagolástechnika

Somapak logó

.

Hitelintézet

Erste Bank

 

 

 

Gyógyszeripari berendezések

Amsy

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: