Vörösborok
Bock&Roll Goldszáraz vörösbor201713 190 Ft(0,75 l)Kosárba teszem

Bock&Roll Gold

száraz vörösbor2017A termék nem kapható

13 190 Ft(0,75 l)

Egységár: 17 587 Ft/lA termék már nem kapható, az aktuális kínálatért kattintson ide.
Dűlők: Bocor, Diósviszló, Fekete-hegy
Díj: 1 db
Kiszerelés: 0,75 l
Csomagolás: Papírdobozban (1,6 kg)
Termékvonal: Bock&Roll

Díjak

  • Villányi Borverseny - Nagy Aranyérem

Kóstolási jegyzet

A borban egyenlő arányban van jelen a fűszeres ízvilágról gondoskodó syrah, a gerincet megteremtő kékfrankos valamint a filigrán eleganciát, gyümölcsös jegyeket megjelenítő pinot noir.
A pohárba töltve először a nagyborok érett, fűszeres, vaníliás illata borít be, amit szájban érett gyümölcsök, fűszerek, vaníliás ibolya, szilva követnek. Egy-két órás dekantálás után a bor tovább nyílik, új dimenziók jelennek meg: még több gyümölcs és fűszer bújik elő a borból, a szilva mellett erősödnek a piros bogyós gyümölcsök, például a szeder.

Az évjáratról

A korábbi évektől eltérően a tél igen hideg és száraz volt. A januári folyamatos mínuszok gondoskodtak a későbbi betegségek kialakulásának csökkenéséről.

A nagy hidegeket gyors kitavaszodás és fakadás követte. A március végi napi középhőmérsékletek magasabbak voltak az ilyenkor szokásosnál.

2016-hoz hasonlóan így robbanásszerű volt a fejlődés. Áprilisban a korai felmelegedést több, hullámban érkező lehűlés követte, így a növekedés vontatottá vált és a fenológiai fázisok visszatértek a megszokottakhoz.

Május elején 3 nap alatt közel 50 mm esett. Sajnos a hirtelen melegedés hatására az eső jéggel érkezett. Szerencsére a borvidék csak kisebb részén okozott károkat a termésben. A májusi meleg egész nyáron megmaradt, augusztusban szinte forróság volt, akár napokig 39°C.

A viszonylag száraz és meleg időjárás nem kedvezett a megbetegedéseknek, így a növényvédelemi munkák többnyire a megelőzésen alapultak, a permetezési fordulók száma is csökkenthető volt. Egészében, szép, érett fürtöket lehetett szüretelni. A meleg nyár miatt a pezsgő alapnak és rosé bornak való fajták szedése korábban kezdődött a megszokottnál, augusztus 2. dekádjában.

A jó szüreti kezdést a szeptemberi váratlan időjárása torpantotta meg. Előző évektől eltérően több csapadék hullott és több napon át. Nem volt hét, hogy ne esett volna. A hőmérséklet is váratlanul lecsökkent, de a megfelelően időzített védekezés hatására a fertőzések mégsem alakultak ki.

Összességében elmondható, hogy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

A bor jellemzői

Szárazsági fok

Száraz

Cukortartalom

1,3 g/l

Alkoholtartalom

13,86%

Titrálható sav-tartalom

5,2 g/l

Cukormentes extrakttartalom

28,5 g/l

Szőlészeti adatok

Termőterület

Villányi borvidék

Dűlők

Bocor, Diósviszló, Fekete-hegy

Meghatározó talajtípus

mészkő, lösz, agyag

Szőlőfajták és arányuk

kékfrankos, pinot noir, syrah

Tőketerhelés

0,8 kg/tőke

Szüret időpontja

2017. október

Borászati adatok

Erjesztés

Tartály

Erjesztés módja

Irányított

Érlelés

Kis tölgyfa hordó

Érlelés hossza

12 hónap

Palackozás ideje

2019.02.01.

Kereskedelmi adatok

Készült

800 db

Bruttó kiskereskedelmi pinceár

11 990 Ft

Piacra kerülés időpontja

2019.06.22.