Bock Rosé Cuvée 2018

Villányi védett eredetű classicus rozébor

Bock Rosé Cuvée 2016Boradatlap letöltése (pdf)

 

Kóstolási jegyzet

Villány mediterrán dűlőiből származó kékszőlő fajták szűz mustjából irányított erjesztéssel készülő rosé bor. Színére közepes színintenzitás, lazacos, rózsaszín árnyalat jellemző, illatában, ízében a szamóca jelenik meg, melyet kellemes savasság kísér. Palackozás előtt szén-dioxiddal dúsítjuk.

Évjáratok

Bock Rosé Cuvée elérhető évjáratai.
2018


  • Villányi borverseny 2019- Aranyérem

2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést. A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás. Áprilisban már nem volt ritka a 30°C.  A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb. A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult. Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret. 2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.gy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

A bor jellemzői

Szárazsági fok: Száraz
Cukortartalom (g/l):  1,4
Alkoholtartalom (%): 13,24
Titrálható sav-tartalom (g/l):  5,0
Cukormentes extrakt tartalom (g/l):  20,7

Szőlészeti adatok

Termőterület: Villányi borvidék
Dűlők neve: Több dűlőből
Meghatározó talajtípus: Mészkő, lösz, agyag
Szőlőfajták és arányuk: Cabernet franc, Cabernet sauvignon, Kékfrankos, Merlot, Pinot noir, Portugieser, Syrah
Tőkék életkora: 4-38 éves
Tőketerhelés: 1-1,5 kg/tőke
Szüret időpontja: 2018. szeptember-október

Borászati adatok

Erjesztés: tartály
Erjesztés módja: irányított
Érlelés: reduktív
Palackozás ideje: 2019.01.14.

Kereskedelmi adatok

Készült (db):  80.000
Pincei bruttó kiskereskedelmi ár: 1.680 Ft
Piacra kerülés időpontja: 2019.01.18.

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: