Bock & Roll Rosé 2018

Villányi védett eredetű classicus rozébor

Bock&Roll Rosé 2018Boradatlap letöltése (pdf)

Kóstolási jegyzet

Syrah, kékfrankos és pinot noir egyenlő arányú házasításával készült a Bock&Roll rosénk. A bor tükrösen csillogó, lazac rózsaszín árnyalatát epres és fűszeres illatok egészítik ki. Málnás, telt ízű bor, amelyben a húsos testet kellemesen ellenpontozza egy kis hozzáadott szénsav. A bor mindenképp ételt kíván. Könnyű halas, szárnyas ételekhez, salátákhoz kiváló választás. Fogyasztását 10-12 °C-on ajánljuk.

Évjáratok

Bock&Roll Rosé elérhető évjáratai.
2018


Díjak száma 0 db.


2017-es évhez képest a január enyhébb volt, bár volt hó esés és ónos eső is, mégis a hidegrekordok márciusban dőltek meg. A szőlő a „növények”(gyümölcsfák) közül a legkésőbb fakad, így a március eleji „fagyos” tavaszi indulás (-14°C) csak a laposabban fekvő szőlő területekben okozott termés kiesést. A hideg kezdés után gyorsan jöttek a 20°C körüli értékek, így a hideg ellenére mégis korán jött a tavaszi indulás. Áprilisban már nem volt ritka a 30°C.  A május is kifejezetten meleg hónap volt. A szőlő így a megszokott fejlődéshez képest 1-2 héttel járt előrébb. A nyár is melegen indult 30°C körüli értékekkel, így tartotta a 2 hetes előnyt a korábbi évekhez képest. Június közepén érkező kisebb lehűlés nem vetette vissza az előnyt, így már mindenki az augusztusi korai szüretre készült. Az éves időjárás a termesztésben problémákat nem okozott, a növényvédelem a szokásosnak megfelelően alakult. Augusztusban kitartott a meleg idő, mely néha forrónak is mondható többször 34°C is volt. Bár az augusztus elég száraz volt, mégis a korábbi kiegyenlített csapadék hatására (havi 60-80 mm), a szőlő korán beérett, és már augusztus 22-én elkezdődhetett a szüret. 2018 nagyon jó évjáratnak ígérkezik, a cukrosodás megfelelően alakult a napsütések és a meleg hatására, valamint egészséges szőlő képezi a borok alapját.

A bor jellemzői

Szárazsági fok: Száraz
Cukortartalom (g/l):  1,3
Alkoholtartalom (%):  13,55
Titrálható sav-tartalom (g/l):  4,5
Cukormentes extrakt tartalom (g/l):  20,4

Szőlészeti adatok

Termőterület: Villány
Dűlők neve: Több dűlőből
Meghatározó talajtípus: Meszes, lösz, agyag
Szőlőfajták és arányuk: Kékfrankos 100%
Tőkék életkora: 8-17 éves
Tőketerhelés: 1-1,5 kg/tőke
Szüret időpontja: 2016. szeptember

Borászati adatok

Erjesztés: tartály
Erjesztés módja: irányított
Almasav bontás: részben
Érlelés: reduktív
Palackozás ideje:  2019.02.01.

Kereskedelmi adatok

Készült (db): 3000
Pincei bruttó kiskereskedelmi ár: 2 200 Ft
Piacra kerülés időpontja: 2019. 02. 27.

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: