Bock & Roll Gold 2017

Villányi védett eredetű prémium vörösbor

Bock&Roll Gold 2017Boradatlap letöltése (pdf)

Kóstolási jegyzet

A borban egyenlő arányban van jelen a fűszeres ízvilágról gondoskodó syrah, a gerincet megteremtő kékfrankos valamint a filigrán eleganciát, gyümölcsös jegyeket megjelenítő pinot noir.
A pohárba töltve először a nagyborok érett, fűszeres, vaníliás illata borít be, amit szájban érett gyümölcsök, fűszerek, vaníliás ibolya, szilva követnek. Egy-két órás dekantálás után a bor tovább nyílik, új dimenziók jelennek meg: még több gyümölcs és fűszer bújik elő a borból, a szilva mellett erősödnek a piros bogyós gyümölcsök, például a szeder.

Évjáratok

Bock&Roll Gold elérhető évjáratai:
2017


  • Villányi borverseny 2019- Nagy aranyérem

A korábbi évektől eltérően a tél igen hideg és száraz volt. A januári folyamatos mínuszok gondoskodtak a későbbi betegségek kialakulásának csökkenéséről.

A nagy hidegeket gyors kitavaszodás és fakadás követte. A március végi napi középhőmérsékletek magasabbak voltak az ilyenkor szokásosnál.

2016-hoz hasonlóan így robbanásszerű volt a fejlődés. Áprilisban a korai felmelegedést több, hullámban érkező lehűlés követte, így a növekedés vontatottá vált és a fenológiai fázisok visszatértek a megszokottakhoz.

Május elején 3 nap alatt közel 50 mm esett. Sajnos a hirtelen melegedés hatására az eső jéggel érkezett. Szerencsére a borvidék csak kisebb részén okozott károkat a termésben. A májusi meleg egész nyáron megmaradt, augusztusban szinte forróság volt, akár napokig 39°C.

A viszonylag száraz és meleg időjárás nem kedvezett a megbetegedéseknek, így a növényvédelemi munkák többnyire a megelőzésen alapultak, a permetezési fordulók száma is csökkenthető volt. Egészében, szép, érett fürtöket lehetett szüretelni. A meleg nyár miatt a pezsgő alapnak és rosé bornak való fajták szedése korábban kezdődött a megszokottnál, augusztus 2. dekádjában.

A jó szüreti kezdést a szeptemberi váratlan időjárása torpantotta meg. Előző évektől eltérően több csapadék hullott és több napon át. Nem volt hét, hogy ne esett volna. A hőmérséklet is váratlanul lecsökkent, de a megfelelően időzített védekezés hatására a fertőzések mégsem alakultak ki.

Összességében elmondható, hogy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

A bor jellemzői

Szárazsági fok: Száraz
Cukortartalom (g/l): 1,3
Alkoholtartalom (%): 14,83
Titrálható sav-tartalom (g/l): 5,2
Cukormentes extrakt tartalom (g/l): 28,5

Szőlészeti adatok

Termőterület: Villányi borvidék
Dűlők neve: Bocor, Fekete-hegy, Diósviszló
Meghatározó talajtípus: Mészkő, lösz
Szőlőfajták és arányuk: Syrah, Pinot Noir, Kékfrankos
Tőkék életkora: 9-14 éves
Tőketerhelés: 0,8 kg/tőke
Szüret időpontja: 2017. október

Borászati adatok

Erjesztés: tartály
Erjesztés módja: irányított
Érlelés: kis tölgyfa hordó
Érlelés hossza: 12 hónap
Palackozás ideje: 2019.02.01.

Kereskedelmi adatok

Készült (db): 800
Pincei bruttó kiskereskedelmi ár: 11.990 Ft
Piacra kerülés időpontja: 2019.06.22.

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: