Bock RedY 2017

Villányi védett eredetű classicus vörösbor

Bock Redy 2017Boradatlap letöltése (pdf)

Kóstolási jegyzet

A Redy Villány legújabb márkája. Könnyed, gyümölcsös, vidám, fiatal, bulis, kedves, pimasz, vagány, izgalmas. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. A Bock Redy-ben a Portugieser gyümölcsössége mellé párosul a Kékfrankos karakteressége és a Pinot Noir selymessége. A cseresznyepiros színt szélein lilás reflexek egészítik ki. Illatát a meggy, a fűszerek és a szegfűszeg határozza meg. Könnyed, bársonyos textúrával, vibráló feszes ízképpel rendelkezik, amelyet szilvás kompótos jelleg tesz komplexé. Fogyasztását 12-14 °C-ra lehűtve nyáresti borozgatásokhoz vagy grill party-k kiegészítőjeként bátran javasoljuk.

Évjáratok

Bock Redy az alábbi évjáratokban érhetők el:
2017


Díjak száma 0 db.


A korábbi évektől eltérően a tél igen hideg és száraz volt. A januári folyamatos mínuszok gondoskodtak a későbbi betegségek kialakulásának csökkenéséről.

A nagy hidegeket gyors kitavaszodás és fakadás követte. A március végi napi középhőmérsékletek magasabbak voltak az ilyenkor szokásosnál.

2016-hoz hasonlóan így robbanásszerű volt a fejlődés. Áprilisban a korai felmelegedést több, hullámban érkező lehűlés követte, így a növekedés vontatottá vált és a fenológiai fázisok visszatértek a megszokottakhoz.

Május elején 3 nap alatt közel 50 mm esett. Sajnos a hirtelen melegedés hatására az eső jéggel érkezett. Szerencsére a borvidék csak kisebb részén okozott károkat a termésben. A májusi meleg egész nyáron megmaradt, augusztusban szinte forróság volt, akár napokig 39°C.

A viszonylag száraz és meleg időjárás nem kedvezett a megbetegedéseknek, így a növényvédelemi munkák többnyire a megelőzésen alapultak, a permetezési fordulók száma is csökkenthető volt. Egészében, szép, érett fürtöket lehetett szüretelni. A meleg nyár miatt a pezsgő alapnak és rosé bornak való fajták szedése korábban kezdődött a megszokottnál, augusztus 2. dekádjában.

A jó szüreti kezdést a szeptemberi váratlan időjárása torpantotta meg. Előző évektől eltérően több csapadék hullott és több napon át. Nem volt hét, hogy ne esett volna. A hőmérséklet is váratlanul lecsökkent, de a megfelelően időzített védekezés hatására a fertőzések mégsem alakultak ki.

Összességében elmondható, hogy kiváló minőségű, egészséges alapanyagot szüretelhettünk az idén.

A bor jellemzői

Szárazsági fok: Száraz
Cukortartalom (g/l): 1,1
Alkoholtartalom (%): 12,97
Titrálható sav-tartalom (g/l): 4,0
Cukormentes extrakt tartalom (g/l): 27,7

Szőlészeti adatok

Termőterület: Villányi borvidék
Dűlők neve: Több dűlőből
Meghatározó talajtípus: Mészkő, lösz, agyag
Szőlőfajták és arányuk: Kékfrankos 24%, Pinot Noir 14%, Portugieser 62%
Tőkék életkora: 4-29 éves
Tőketerhelés: 1-1,5 kg/tőke
Szüret időpontja: 2017. szeptember

Borászati adatok

Erjesztés: tartály
Erjesztés módja: irányított
Érlelés: nagy tölgyfa hordó
Palackozás ideje:  2018.03.14

Kereskedelmi adatok

Készült (db): 4.500
Pincei bruttó kiskereskedelmi ár: 1.980 Ft
Piacra kerülés időpontja: 2018.03.14

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: