Bock Kékfrankos Rosé 2016

Villányi védett eredetű classicus rozébor

Bock Kékfrankos Rosé 2016Boradatlap letöltése (pdf)

Kóstolási jegyzet

A 100%-ban kékfrankosból készült bort 8 óra héjon áztatás után engedtük le. A színe sötétebb a megszokottnál: cseresznyepiros árnyalatban pompázik. Illatában a kékfrankosra jellemző meggyes, fűszeres jegyek érződnek. A rosé friss, üde, ízgazdag. Hozzáadott szén dioxidot nem tartalmaz.

Évjáratok

Bock Kékfrankos Rosé elérhető évjáratai.
2016


Díjak száma 0 db.


A tavalyi évhez hasonló enyhe telünk volt. A tavaszi meleg korán jött, így a fakadás is korábban kezdődött. A váratlan áprilisi lehűlés helyenként fagyot (fagykárt) is hozott, szerencsére nem az egész borvidéket sújtotta, inkább a siklósi és attól nyugatra lévő területeket. A tavasz végi szokatlanul nyárias időjárás próbálta feledtetni az áprilist. A nyár kihívásokkal teli volt a szőlészek számára. A sok csapadék, a hűvös-meleg idők hirtelen változása megnehezíttették a növényvédelmet és a zöldmunkát. Odafigyeléssel és időben végzett munkálatokkal azonban jó minőségű és megfelelő termést szüretelhettünk. A hűvös nyár miatt a szüret kezdés későbbre tolódott. A szeptember-szeptember végi átlagosnál melegebb idő gondoskodott a megfelelő mustfokról.

A bor jellemzői

Szárazsági fok: Száraz
Cukortartalom (g/l):  0,9
Alkoholtartalom (%):  12,66
Titrálható sav-tartalom (g/l):  5,5
Cukormentes extrakt tartalom (g/l):  19,9

Szőlészeti adatok

Termőterület: Villány
Dűlők neve: Több dűlőből
Meghatározó talajtípus: Meszes, lösz, agyag
Szőlőfajták és arányuk: Kékfrankos 100%
Tőkék életkora: 5-6 és 13 éves
Tőketerhelés: 1-1,5 kg/tőke
Szüret időpontja: 2016. szeptember

Borászati adatok

Erjesztés: tartály
Erjesztés módja: irányított
Almasav bontás: részben
Érlelés: reduktív
Palackozás ideje:  2017.03.01.

Kereskedelmi adatok

Készült (db): 8000
Pincei bruttó kiskereskedelmi ár: 1.680 Ft
Piacra kerülés időpontja: 2017. 03. 01.

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: