Szőlőmag

Pincénk szőlőmagból készült termékeket is kínál vevőinek: próbálja ki a Bock Szőlőmag Étolajat és a Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt!

Bock Szőlőmag Étolaj

Bock szőlőmag étolajA szőlőmag olaj az érett szőlőszemek magvából készül. Az E-vitaminban különösen gazdag olajok közé tartozik. Külsőleg és belsőleg egyaránt használható.

Belsőleg használva, védi a keringési rendszert a meszesedéstől, erősíti a vérereket és a hajszálereket. Magas antioxidáns tartalma miatt lassítja az öregedést és fiatalítja a bőrt. Védi a sejteket a káros hatásoktól és csökkentheti a rák kialakulásának veszélyét. Kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára, a nőknél pedig a változó kor kellemetlen tüneteit enyhíti. A szőlőmag olaj ajánlott napi mennyisége felnőtteknek egy teáskanálnyi.

Külsőleg alkalmazva, használhatjuk kozmetikai céllal. Mivel nagyon könnyen és gyorsan felszívódik, száraz bőr ápolására nagyon ajánlott.

A Bock Szőlőmag Étolajat megvásárolhatja webshopunkban és a Bock Óbor Étteremben.

Bock Kékszőlőmag Mikroőrlemény

Bock kékszőlőmag mikroőrleményElőször, a világhírű Nobel díjas tudós, Dr. Szentgyörgyi Albert írta le még 1936-ban a szőlőmag emberi szervezetre gyakorolt kedvező hatásait, tulajdonságait. A kékszőlőmag mikroőrleményben található polifenolok az antioxidáns hatásuknak köszönhetően segítenek megelőzni a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokat. Pozitív hatása van a vérkeringésre, rugalmasabbá teszi az érfalakat, segít megelőzni azok meszesedését. Hatékonyan befolyásolja a vér koleszterin szintjét, gátolva a szívbetegségek kialakulását. Stressz oldó és nyugtató hatása van, emellett erősíti az immunrendszert is.

  • Fogyasztási javaslat: Napi 3-5 gramm, egy adagolókanállal.
  • Fogyasztható: meleg teába, joghurtba keverve, illetve 3-5%-ban lisztet helyettesítve süteménybe, kenyérbe sütve.
  • Kozmetikai céllal, felhasználható pakolásokhoz keverve.

A Bock Kékszőlőmag Mikroőrleményt megvásárolhatja webshopunkban, a Bock Óbor Étteremben és a Bock Bisztró Pestben.

Bock kékszőlőmag mikroőrleményből készült lepény

Hozzávalók:

  • 3 kg fehér liszt
  • 1 kg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 púpos evőkanál Bock kékszőlőmag mikroőrlemény
  • 5 db élesztő
  • 5 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál só
  • 0,5 liter olaj
  • 2 liter kézmeleg víz

Elkészítés: A kétféle lisztet és a Bock kékszőlőmag mikroőrleményt összekeverjük egy nagy tálba. Az élesztőket belemorzsoljuk a tál közepébe, majd hozzáadjuk a cukrot és a sót, úgy hogy az élesztővel ne érintkezzen. Hozzáadjuk a 0,5 l kézmeleg vizet és 20 percig hagyjuk, hogy az élesztő felfusson. Ezt követően 0,5 l olajat és 1,5 l vizet adunk hozzá és megdagasztjuk, hogy laza, galuska állagú tésztát kapjunk. Kb. 40 percig pihentetjük, míg megkel. Nyolc részre osztjuk, majd vizes kézzel szilikon lapra helyezzük. Végül 180 C°- os sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Képek a Bock szőlőmag feldogzásról és termékekről

Ossza meg barátaival, ismerőseivel: